Webbutveckling och e-handel

Vi har arbetat med webben sedan 2005 och kan hjälpa dig med allt från en modern responsiv hemsida till en e-handelsplattform anpassad för ert sortiment och fullt integrerad med ert affärssystem. Tillsammans med utvalda samarbetspartners kan vi erbjuda dig ett helhetsgrepp för ditt företags kommunikation, vi kan även kliva in som specialister i större projekt och lösa den del som fattas.

 

Hemsidor

Vi bygger moderna hemsidor skräddarsytt efter våra kunders behov. Vi utgår ofta från WordPress, ett publiceringssystem för webbsidor med ett enkelt administrationsgränssnitt där kunden själv kan underhålla sidans innehåll. WordPress är en bra bas att stå på och löser många problem med liten insats. Vi kompletterar oftast grunden med egna tillägg för att strömlinjeforma och förenkla verktygen för att publicera nytt och uppdatera befintligt innehåll på hemsidan.

Många av de som besöker din hemsida gör det med en surfplatta eller mobiltelefon. Därför är det viktigt att se till att hemsidans innehåll presenteras tydligt och effektivt även på mindre skärmar och att länkar och knappar fungerar att klicka på med tummen på en pekskärm. Det gör vi med responsiv design som anpassar hemsidans utseende beroende på vad besökaren använder för enhet.

För att se till att din målgrupp hittar fram till din nya hemsida är det även viktigt att hemsidan placerar sig högt i sökresultaten på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo. Vi sökmotoroptimerar de hemsidor vi bygger, men ger dig även riktlinjer för hur du ska utforma hemsidans innehåll. En medveten strategi med rätt innehåll på rätt plats ger bäst resultat.

 

E-handel

En stor andel av våra projekt går ut på att bygga e-handelsplattformar, något som kan innebära olika typer av utmaningar beroende på kundens sortiment och önskemål. En produkt som vi har specialiserat oss på är Pyramids e-line, ett webbshops-tillägg till affärssystemet Pyramid Business Studio. Vi hjälper er med att anpassa både design och funktionalitet för att leverera en modern och lättanvänd webbshop som interagerar fullt ut med ditt affärssystem.

Vi bygger även webbshop för dig som inte använder Pyramid eller som vill satsa på en annan plattform än Pyramids e-line. Vi hjälper dig att välja en lämplig plattform baserat på dina behov, som t.ex. Magento eller WordPress tillsammans med WooCommerce. Utöver design och administrationsverktyg kan vi även bygga tilläggsfunktioner för att effektivisera kommunikationen med dina leverantörer eller erbjuda mervärde för dina kunder.

Vi assisterar gärna vid valet av betalningspartner och ser till att integrera en väl fungerande betalningslösning i din e-handelsplattform.

 

Skräddarsydda lösningar eller färdiga produkter

Alla är inte ute efter ”en vanlig hemsida” eller en webbshop, vi får många förfrågningar om unika webbaserade tjänster där det inte lämpar sig att använda färdiga produkter utan där tjänsten behöver skräddarsys från grunden för att lösa problemet på ett effektivt sätt. Då lämnar vi ramarna och bygger något nytt enbart för dig.

Ibland är en produkt eller tjänst användbar för flera kunder. Då utvecklar vi en färdig produkt eller tjänst som vi sen kan erbjuda er till ett fast pris. Ett exempel på detta är vår mediabank och ett flertal PLUS funktioner till Pyramids e-line.

 

Förvaltning

En webbplats kräver löpande underhåll. Ditt publiceringsverktyg med eventuella tillägg behöver underhållas och du bör alltid ha en uppdaterad backup på filer och databasen. Dessutom behöver allting driftas på en tillförlitlig server med tillräcklig prestanda och kvalitet. Allt sådant kan vi hjälpa dig med tillsammans med våra utvalda partners. Vi vet av erfarenhet vilka webbhotell man kan lita på och vi kan hjälpa dig att placera tyngre webbplatser på egen server med skalbar prestanda som passar både nuvarande och kommande behov.

Vi erbjuder hjälp med publicering av nytt material och uppdateringar av din hemsida. Oavsett hur enkelt det är att sköta allt själv så vill du kanske fokusera din arbetstid på det du är bäst på och överlåta webben till någon annan. 

 

Grafisk design, copywriting, strategi, foto, videoproduktion…

Under de projekt vi genomfört genom åren har vi knutit många bekantskaper. Utifrån det arbete vi har gjort tillsammans har vi hittat skickliga samarbetspartners som vi jobbar tätt tillsammans med. Vårt erbjudande stannar därför inte vid webbutveckling, utan vi levererar gärna en helhetslösning. När projektet går ut på att bygga en webbplats är det naturligtvis viktigt med grafisk design och copywriting. Där har vi alltid assistans standby och det ingår som en del i nästan alla projekt vi levererar. Vårt nätverk är brett, så tveka inte att fråga oss!